Keltisch zeezout

Gewoon huis-tuin- en keukenzout, is wit, spierwit en willen we het liefst zo droog mogelijk in ons strooibusje hebben zitten, want dan komt het goed uit die kleine gaatjes. Aangezien het oog van de mens ook wat wilt, zijn er slimmeriken die het zout uit de zee, ontdoen van het vocht, van de grijze kleur, want de mens wil dat niet en wordt het voor ons kurkdroog en wit gemaakt. Het zou wordt ontdaan van al zijn sporenelementen, om er vervolgens jodium aan toe te voegen. Dit witte zout, ook wat we bestempelen als zeezout in een molentje, want dat staat zo gezellig op tafel, is inderdaad slecht voor ons. Je krijgt er, als je er veel van gebruikt, maar waar geldt dat niet voor, een te hoge bloeddruk van en nog meer vervelende ziektes, dus is de waarschuwing voor zout. Wees zuinig met strooien en gebruik er van.
Keltisch zeezout daarentegen, is niet wit, het is grijs, het is nat en het komt maar heel lastig uit de strooibus. Maar wat heeft dit zout een hoop positieve eigenschappen. Eerst iets over waar het vandaan komt. Het Keltisch zeezout wordt gewonnen in Frankrijk. In de tijd van de Kelten zijn ze er mee begonnen en die Kelten wisten toen al wat de positieve effecten voor ons als mens dit zout in zich heeft. Zoals de Kelten het vroeger wonnen, zo gebeurt het nog steeds. Het water stroomt in beddingen binnen, en stroomt weer terug door eb en vloed. Wat achter blijft is het zout en door de zon, begint het te drogen. Dan komen de vrouwen, die scheppen heel voorzichtig de bovenste laag er af. Dat heet Fleur de sel. De bloem van het zout. Dit is een secuur werkje. Het is het bovenste laagje dat ze er afscheppen. Als de vrouwen klaar zijn, komen de mannen en die harken de restanten bij elkaar en dat zout is dus grijs van keur, nog vochtig. In Frankrijk vind je het overal in de schappen liggen, als zakken van 5 kilo die niet veel kosten, tot de duurdere potjes fleur de sel, die voor 50 gram een duur prijskaartje kennen.
Het Keltische zeezout wordt niets aan veranderd. En dat is de kracht van dit zout. Alle sporenelementen blijven bewaard. Het zout is 80% overeenkomstig met ons bloed en om die reden heeft het zout dus een hele heilzame werking op ons lijf. Door het elke dag te gebruiken, krijg je alle sporenelementen als magnesium, natrium, etc in de juiste hoeveelheid binnen. Dit doe je door het te gebruiken net zoals je anders zout gebruikt, maar ook door er een solé van te maken. Je neemt een jampot, vul die voor driekwart met het grijze zout en vul de rest aan met water. Start je dag met een glaasje solé, zodat je veel goede stoffen direct binnenkrijgt en je lijf een positieve boost geeft.
Dat doe je door in een glas water een theelepel uit de jampot te halen, en dat aan te vullen met water uit de kraan en dan het glas op te drinken. Je lijf vaart er wel bij en als plezierige bijkomstigheid, heeft het effect op je stressniveau. Het schijnt zelf goed te zijn voor te hoge bloeddruk.
Wil je je stress verlagen, start dan met het gebruik van Keltisch zeezout. In Nederland kun je het online kopen of in de reformwinkels. Maar beter is, als je zelf in Frankrijk bent, het in de supermarkt te kopen, want daar is het aanzienlijk goedkoper. Of aan iemand te vragen het voor je mee te nemen. Ze verkopen het in strooibussen en in kilozakken. Hier wordt het neergezet als een soort van goud in een potje, en dat is het ook qua gebruik, terwijl het voor de Fransen de normaalste zaak van de wereld is en het prijskaartje daar de prijs is van het witte zout hier. Heb jij last van te veel stress en wil je hier iets aan doen, kan Keltisch zeezout je er bij helpen. Liefs Claire
Datum: 24-10-'18
Terug naar overzicht